Parlofonie & Videofonie

Offerte nodig?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw project. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
contact

Van een simpel beeldscherm tot geavanceerde toegangscontrole. De mogelijkheden van een videofoon/parlofoon zijn erg uiteenlopend. Net zoals de prijzen. De meeste fabrikanten bieden een kant-en-klare oplossing aan in de vorm van een kit of box. Daarin zit een binnentoestel, een module voor aan je buitendeur en benodigde componenten voor in de elektriciteitskast. Het merendeel van de systemen zijn 2-draadssystemen. Hierbij verloopt de communicatie tussen de verschillende componenten via een "bus". Het grote voordeel van deze systemen is dat men de bestaande bekabeling kan gebruiken van een klassieke bel installatie. Alsook kan men de systemen uitbreiden met een extra contact om bijvoorbeeld een poort te openen of verlichting te schakelen en men kan de installatie ook voorzien van een codeklavier om zo tot een uitgebreide toegangscontrole te komen.

Parlofoon

Ben je op zoek naar een eenvoudige vorm van toegangscontrole? Dan is een parlofoon, of deurtelefoon, een uitstekende keuze. Vanop veilige afstand beantwoord je oproepen, ontgrendel je de deur en spreek je met bezoekers. Via een intercomfunctie kan je ook praten met andere inwoners of met collega’s binnen hetzelfde gebouw. Parlofonie heeft dus heel wat te bieden, niet enkel voor de veiligheid thuis of op kantoor, maar ook voor je woon- en werkcomfort. Wil je genieten van de voordelen van een systeem voor toegangscontrole, maar is beeld niet zo belangrijk (zoals bij videofonie)? Ga dan voor een parlofoon installatie.

Videofoon

Een videofoon is net zoals een parlofoon, maar met camera. Je kan spreken met bezoekers en de deur ontgrendelen, maar bij videofonie zie je ook meteen wie er aan de ingang staat. De ingebouwde camera biedt je op die manier nog meer veiligheid en privacy. Bovendien is het mogelijk om extra camera’s aan te sluiten op het systeem en de beelden (zowel foto als video) automatisch te laten opslaan. Wanneer je de videofoon verbinden met je smartphone of tablet geniet je van nog meer veiligheid. Je houdt je woning, appartement of zaak namelijk in de gaten wanneer je er niet bent en beantwoordt oproepen vanop afstand. Het is zelfs mogelijk om een aanwezigheid te simuleren met je videofoon, of beter gezegd met je smartphone. Het comfort van camerabewaking is dus het grootste verschil tussen parlofonie en videofonie. Wil je graag genieten van dat extra paar ogen, kies dan voor videofonie als toegangscontrole.